Sunday, December 15, 2013

Jingle All the Way...




V tento adventní čas si tak přemýšlím o tom, jak bych vše prožívala radostněji, nemasírována už od října všudy přítomnou reklamou, záplavou světýlek, úžasných slev a podobných vymožeností této doby...když náhodou zaslechnu ... All I want for Christmas is You.... naskočí mi pupeny velikosti mexického dolaru.

Přátelé,  nenechte se omámit reklamou a cinkajícíma rolničkama, zvládněte v klidu zbytek Adventu, Vánoce si užijte s láskou a radostí a do roku 2014 vykročte s optimismem.

K poslechu dnes nebudou koledy, bude Eddie Vedder a jeho Dlouhé noci.
V příštím roce  nashledanou :)

6 comments:

  1. Fotka velmi libi, krasna citliva, a nazev sedne.

    Tobe take krasne svatky, a tesime se na pristi rok.

    ReplyDelete
  2. krásná práce, vlídná pravdivá slova. Vánoce nechť nejsou svátky předvádění a obžerství, ale pokory, klidu a rozjímaní. Nad čím? Inu, nad námi

    ReplyDelete
  3. Veľmi pekná práca !
    PS: Ak mám pravdu povedať, tak mňa žiadna reklama ani cinkajúce rolničky neobťažujú ... Asi preto, že nemám TV a neflákam sa po meste :)) ;)

    Taktiež prajem pohodové a požehnané sviatky Vianočné a veľa úspechov v Novom roku - jak v osobnom živote, tak v tvorivej oblasti, aby sme tu mohli vidieť kopec pekných fotiek od teba ! ;)

    ReplyDelete
  4. Jeste teda abych ja dodal, ja si myslim ze ten “predvanocni shon” kde bydlim ja neexistuje. Spise naopak. Vlastne to zacne na “ Halloween”, nejaka vyzdoba, potom se premneni na Thanksgiving vyzdobu, takove vsechno podzimni barvy. Po Thanksgiving, hned jak se zlikviduje krocan, tak se vyzdoby vse na Vanoce, vcetne stromku. A pak se ceka, v klidu, nikdo se nikam nehodi, kdyz nekdo neco chce koupit, tak jde do obchodu a koupi to. Velmi krasne obdobi pro mne a velka pohoda.
    A tak to take preji vsem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, Rudy, já se taky snažím vnímat vše okolo Vánoc tak nějak v klidu. Jenže...a to je právě ta naše česká republika! Nutit lidem kraviny za výhodné ceny, nejlépe už v říjnu, koledy, rolničky, blikající světýlka...jen aby byl byznys.
      Snažím se nepodlehnout, protože vím, že ty, které mám ráda, mohu učinit šťastnými kdykoliv. Na slevy kašlu, protože, když chci někomu udělat radost, tak to udělám třeba v červenci, bez ohledu na slevy.
      Jen mě prostě nasírá, že z Vánoc se stal byznys.
      Ale....ten "Den díkuvzdání" (Thanksgiving), to mě zajímá. Vůbec nemám ponětí proč se to slaví, jediné co vím, že KROCAN je to hlavní. A mám takový pocit, že v Americe i Ježíšek chodí později než u nás. :)
      A když tak nad tím přemýšlím, já bych se na to všechno mohla úplně vyprdnout...jsem židovka a v klidu si můžu slavit Chanuku :)

      Delete
  5. Je to zalozeno na podstate dozinek ale tady v US se tradyce zacala 1621 kdyz prvni pilgrimove v Plymouth v Massachusetts, malem pomreli hlady a zimou, potom jim indiani pomohli a naucili urcite koreni ,jak lovit, chytat uhore a pestovat kukurici. Kdyz oslavovali prvni sklizen, tak udeli tuhle prvni oslavu a pozvali indiany k tomu. Je to jeden s nejvetsich svatku tady. Vetsinou taky lidi pozivaji nekoho kdo nikoho nema aby nebyl sam.

    Jezisek chodi vlastne jako Santa,. a prichazi v noci , takze si to najdou pod stromkem 25 rano. Ale nekteri to slavi tak jak 24 vecer., slavnostni diner a potom darky, nebo az darky rano.

    ReplyDelete